Security as a Service

Uw e-mail security:

1 maand gratis op proef!

Overtuig uzelf - geheel zonder verplichtingen

Over Comendo A/S

Comendo is een vooraanstaand leverancier van een volledige reeks aan IT security diensten in Noord-Europa met activiteiten in 9 landen.

Sinds de oprichting in 2002 is Comendo's ambitie erop gericht om security eenvoudig te gebruiken en te onderhouden te laten zijn voor haar klanten, zonder afbreuk te doen aan het hoogste security-niveau dat momenteel verkrijgbaar is.

Meer dan 70 partners verkopen de oplossingen van Comendo en het bedrijf beschermt dagelijks meer dan 7.500 bedrijven. De 55 werknemers van Comendo werken in kantoren in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Spanje. Voor Nederland is Mensys BV de distributeur.

Comendo begon haar activiteiten in juli 2002. De oprichter van het bedrijf, Martin Sundahl, wilde bedrijven een betere beveiliging bieden op het Internet. Sundahl had reeds veel ervaring opgedaan in web-based services toen hij in 1996 werkte aan webhosting voor klanten.

Nu was het idee geboren om een betere beveiliging te bieden aan bedrijf door gebruik te maken van het Internet in de ruimste zin des woords - door het beginnen met één product en om vervolgens een hele reeks aan producten uit te brengen. Vanaf de aanvang wist het bedrijf dat het verkopen van security via het Internet vooral was gebaseerd op vertrouwen in de producten. Daarom moest het eerste product aantonen dat het functioneerde en dat het de situatie bij de klant zou verbeteren. Het lag voor de hand om een product te nemen die de beveiliging van e-mail zou verhogen. Nauw overleg met afnemers was geboden om een product te kunnen bieden die aan hun verwachtingen zou voldoen. Het bleek al snel dat een grote behoefte bestond, maar dat tevens een grote verkoopinspanning nodig was om klanten in spé te kunnen benaderen. Tegenwoordig bestaat het bedrijf uit 8 vestigingen, met Comendo A/S als het moederbedrijf.